Світ

МЗС РФ назвало “саморуйнівними” нові санкції для ЄС

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Фото: МИД РФ

Москва відреагувала на шостий санкційний пакет ЄС

Росія гідно терпітиме наслідки обмежувальних заходів ЄС і залишиться надійним торговим партнером на міжнародній арені, пообіцяли у відомстві Сергія Лаврова.


 


Черговий пакет антиросійських санкцій Євросоюзу матиме саморуйнівний ефект на сам ЄС. Про це йдеться у заяві МЗС РФ, оприлюдненій у четвер, 2 червня.


 


 


“Очевидно, що узгоджені під гаслом боротьби із залежністю від Росії основні елементи чергового пакету антиросійських односторонніх рестрикцій матимуть саморуйнівний для Євросоюзу ефект”, – вважають у Москві.


 


Відомство Сергія Лаврова прогнозує, що рішення ЄС про часткову відмову від російської нафти та нафтопродуктів, а також про заборону страхування російських торгових суден “з високою ймовірністю спровокують подальше зростання цін, дестабілізують енергетичні ринки, порушать логістичні ланцюжки”.


 


“Зрештою, такі дії досягнуть зворотного результату – підірвуть економіку та енергобезпеку ЄС. Прискорять глобальну продовольчу кризу, що насувається, яку Брюссель на словах прагне запобігти”, – йдеться в заяві.


 


При цьому в Москві пообіцяли, що гідно зазнають наслідків обмежувальних заходів ЄС і запевнили, що залишаться надійним торговим партнером на міжнародній арені.


 


 


 


 


 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button