Світ

Митрополитові МП не продовжать дозвіл на проживання в Естонії

Митрополитові МП не продовжать дозвіл на проживання в Естонії

Фото: Міхкель Маріпуу / Postimees

Митрополиту Євгенію доведеться покинути територію Естонії

Митрополит Євгеній подав до Департаменту поліції і прикордонної охорони заяву про продовження посвідки на проживання, але заяву було відхилено, а термін нинішньої тимчасової посвідки спливає 6 лютого.

Естонія не продовжуватиме посвідку на проживання предстоятелю Естонської православної церкви Московського патріархату митрополиту Євгенію, оскільки його діяльність становить загрозу безпеці країні. Про це заявив начальник Прикордонного управління Північної префектури Індрек Ару, пише Postimees.

Митрополит Євгеній – громадянин РФ Валерій Решетніков – подав до Департаменту поліції і прикордонної охорони заяву про продовження посвідки на проживання, але заяву було відхилено, а термін нинішньої тимчасової посвідки спливає 6 лютого. Після цього митрополит має виїхати з країни.

“Держава ухвалила рішення відмовити у продовженні посвідки на проживання, оскільки Решетніков підтримує агресора в його публічній діяльності та виступах, і він не змінив своєї поведінки, незважаючи на попередження”, – пояснив Ару.

Міністр внутрішніх справ Лаурі Ляенеметс заявив, що московський патріарх є продовженням Кремля.

“Як релігійний лідер він благословляє російську агресію. Усі ми пам’ятаємо теми, які обговорювалися на цю тему. Це рішення було ухвалено виходячи з його конкретного профілю. Естонська держава жодним чином не втручається у внутрішні справи церкви. Церква може продовжувати свою звичайну діяльність. Однак у церкви буде можливість знайти нового лідера, який дихає в тому самому ритмі, що й уся Естонія”, – сказав Ляенеметс.

Нагадаємо, торік у вересні у Латвії набули чинності нові правила отримання посвідки на проживання, згідно з якими, для набуття статусу постійного мешканця ЄС потрібно здати тест з державної мови та підтвердити платоспроможність.

У жовтні повідомлялося, що понад 3000 росіян, які проживають у Латвії, не подали документи на отримання статусу довготермінового резидента ЄС.

У Латвії назвали кількість росіян, яким загрожує депортація

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button