Світ

МВС Німеччини має намір перевірити окремих депутатів на зв’язки з РФ

МВС Німеччини має намір перевірити окремих депутатів на зв язки з РФ

Фото: aussiedlerbote.de

Глава МВС Німеччини Ненсі Фезер

В уряді ФРН планують уважніше проаналізувати зв’язки правої партії Альтернатива для Німеччини з російською ФСБ.

У Бундестазі запропонували проаналізувати зв’язки правої партії Альтернатива для Німеччини з Федеральною службою безпеки РФ. З такою ініціативою виступила міністерка внутрішніх справ країни Ненсі Фезер, передає видання NTV.

“Ми повинні продовжувати проливати світло на зв’язки правоекстремістських мереж з Росією”, – заявила Фезер та зазначила, що німецькі правоохоронні органи “продовжують дуже пильно стежити за російським впливом”.

Вона наголосила, що “простягнута рука Москви не повинна простягатися до парламентів”. Також Фезер акцентувала, що цей прецедент повинен “занепокоїти всіх, хто раніше не сприймав цю небезпеку серйозно”.

Фезер зауважила, що вже давно було зрозуміло, “хто дозволяє запрягати себе в путінську пропагандистську машину”.

“Єднальний інтерес полягає в тому, щоб зруйнувати довіру до нашої демократії й підірвати нашу підтримку України”, – заявила вона та додала, що існують “значні збіги” між російською пропагандою та наративами, представленими на правому фланзі.

Так Фезер відреагувала на повідомлення Der Spiegel та The Insider. У спільному розслідуванні журналісти заявили, що російський політтехнолог українського походження та помічник депутата Бундестагу від ультраправої партії Альтернатива для Німеччини Володимир Сергієнко був завербований П’ятою службою ФСБ. За нібито її завданням він намагався зупинити постачання танків Україні.

Нагадаємо, у січні сотні тисяч протестувальників вийшли на вулиці різних міст після повідомлення про зустріч, на якій були присутні представники Альтернативи для Німеччини, де обговорювали схему “реміграції” – тобто видворення з країни іммігрантів. Після цього партія зазнала найбільшого тижневого падіння популярності за майже два роки.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button