Світ

Моді поспілкувався з Байденом після візиту в Україну

Моді поспілкувався з Байденом після візиту в Україну

Фото: gettyimages (архівне фото)

Моді і Байден обговорили війну в Україні

Індійський прем’єр заявив, що детально обговорив з президентом США “ситуацію в Україні” та інші регіональні та глобальні питання.

Премʼєр-міністр Індії Нарендра Моді під час телефонної розмови з президентом США Джо Байденом підтвердив свою прихильність справі відновлення миру в Україні. Про це глава уряду Індії у понеділок, 26 серпня, написав у соцмережі Х.

“Провів сьогодні телефонну розмову із президентом США Джо Байденом. Ми детально обговорили різні регіональні та глобальні питання, в тому числі ситуацію в Україні. Я підтвердив повну підтримку Індією швидкого відновлення миру й стабільності”, – зазначив Моді.

Він додав, що також ішлося про ситуацію у Бангладеш й “потребу швидкого відновлення нормального стану та захист меншин, особливо індусів”.

Як повідомлялося, прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді 23 серпня під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Києві заявив, що Індія виступає за досягнення миру в Україні дипломатичним шляхом. При цьому повинні поважатися суверенітет і територіальна цілісність Української держави. Також в ході візиту Моді Україна та Індія погодили чотири документи про співпрацю. За словами президента Володимира Зеленського, “це медична сфера, це співпраця в аграрному напрямі, це гуманітарні відносини, це культура”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four × one =

Back to top button