Світ

Мобілізований росіянин утік через Білорусь у Вірменію – соцмережі

Мобілізований росіянин утік через Білорусь у Вірменію - соцмережі

Фото: ГУР Минобороны Украины

Хлопець нібито збирався повернутись на фронт в Україну, “а батьки товаришів навіть передавали йому посилки для своїх”

Росіянин купив квиток на поїзд у Мінськ, а звідти терміновим рейсом відлетів у Єреван, зазначає Baza.

Мобілізований з Москви приїхав у відпустку зі служби та зник – йому вдалося втекти до столиці Вірменії Єревану через Білорусь. Про це повідомляє російський провладний Telegram-канал Baza.

“24-річного Антона (ім’я утікача – ред.) мобілізували наприкінці вересня минулого року. Кілька тижнів тому хлопця відпустили на 14 днів додому, до Москви. Перший тиждень все було нормально, а 13 жовтня Антон сказав батькам, що поїде до друзів, узяв із собою 300 тисяч готівкою та зник. Батько зрозумів, що сталося, коли побачив у квартирі залишений військовий квиток та не знайшов закордонний паспорт сина”, – мовиться в повідомленні.

Чоловік одразу ж побіг у військкома, бо “був дуже засмучений, що хлопець поїхав”, зазначає Telegram-канал.

У соцмережі зазначають, що хлопець нібито збирався повернутись на фронт в Україну, “а батьки товаришів навіть передавали йому посилки для своїх”.

“Пізніше співробітникам поліції вдалося з’ясувати, що в день втечі Антон купив квиток на поїзд у Мінськ, а звідти терміновим рейсом відлетів у Єреван”, – зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, Кремль намагатиметься мінімізувати непопулярні політичні кроки під час підготовки до виборів президента РФ, тому, ймовірно, не проводитиме нову хвилю мобілізації до березня 2024 року.

Мобілізація у РФ: що задумали в Кремлі

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button