Світ

Міноборони РФ бреше про “активну оборону” в Авдіївці – ISW

Міноборони РФ бреше про активну оборону в Авдіївці - ISW

Міністр оборони Сергій Шойгу заявив раніше, що наступальні дії під Авдіїівкою – це частина “активної оборони”

Аналітики вважають, що Москва намагається зменшити сподівання стосовно здатності окупаційних сил досягти важливих успіхів.

Російське міноборони бреше про “активну оборону” окупантів в районі Авдіївки Донецької області, щоб приховати відсутність прогресу своїх військ. Про це заявили аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) у своєму звіті.

“Російські офіційні особи навмисно вводять в оману, називаючи ці наступальні дії частиною “активної оборони”, – йдеться в повідомленні.

Зокрема, міністр оборони Сергій Шойгу заявив, що наступальні дії в Україні – це частина “активної оборони”. Він намагається зменшити сподівання стосовно здатності окупаційних сил досягти важливих успіхів.

У ISW нагадали, що за словами голови російського міноборони, росіяни захоплюють “більш вигідні” позиції. 

Аналітики вважають, що російське командування мало б переслідувати певну оперативну мету, якби воно відкрито заявило, що намагається захопити Авдіївку. Проте міноборони РФ не впевнені в здатності своїх військ трансформувати досягнення тактичного рівня в оперативно значущі успіхи.

Нагадаємо, снайпери Сил спеціальних операцій ліквідували 12 та поранили трьох російських загарбників на Авдіївському напрямку. Для цього їм знадобилась лиш одна година.

Війська РФ не полишають спроб оточити Авдіївку

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button