Світ

Міністр оборони Німеччини подала у відставку

Міністр оборони Німеччини подала у відставку

Крістіна Ламбрехт неодноразово потрапляла у медійні скандали

Опозиція звинувачувала Крістіну Ламбрехт у некомпетентності та повільності у справі переоснащення бундесверу.

 

Міністр оборони Німеччини Крістіна Ламбрехт подала у відставку та направила відповідне прохання канцлеру ФРН Олафу Шольцу. Про це стало відомо у понеділок, 16 січня.

 

 

“Багатомісячна пильна увага ЗМІ до моєї особистості робить практично неможливими ділове інформування та дискусії про військовослужбовців, бундесвер та встановлення пріоритетів у сфері політики безпеки в ім’я інтересів громадян Німеччини. Цінна робота військовослужбовців та багатьох мотивованих людей у громадських колах повинна залишатися на передньому плані. Тому я ухвалила рішення залишити свою посаду”, – йдеться у заяві 57-річної Ламбрехт.

 

Нагадаємо, 13 січня ЗМІ повідомили про намір Крістіни Ламбрехт піти з посади міністра оборони. Вона вже багато місяців перебуває під вогнем критики. Опозиція звинувачувала її в некомпетентності, повільності у справі переоснащення бундесверу та невдалих виступах на публіці.

 

На посаді голови Міноборони ФРН Ламбрехт неодноразово потрапляла в медійні скандали. Востаннє – через новорічне привітання, яке німецькі ЗМІ визнали невдалим. Крістіна Ламбрехт записала вітальне відеозвернення, в якому згадувала війну в Україні, стоячи на тлі феєрверків, що вибухають, і намагаючись їх перекричати. Скандал викликала й публікація фотографії сина Ламбрехт у службовому гелікоптері.

 

Судячи з соцопитування, міністр непопулярна в Німеччині. Так, зокрема, згідно з опитуванням, проведеним телеканалом ZDF, 60% німців підтримали б рішення про її відставку.

 

Тим часом, ще в грудні 2022 року канцлер Олаф Шольц публічно захищав Ламбрехт від критики, заявивши, що “у бундесверу першокласний міністр”, і він “здивований деякою критикою на її адресу”.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button