Світ

Міллі пояснив, як бунт Пригожина вплинув на військове командування РФ

Міллі пояснив, як бунт Пригожина вплинув на військове командування РФ

Фото: AP

Похід “вагнерівців” на Москву викликав “безладдя” в структурі російського військового командування, вважає Марк Міллі

Американський генерал вважає, що наслідки заколоту вплинули на моральний дух російських військ.

Структури військового командування Росії перебувають “в стані збентеження” через спробу збройного заколоту ватажка терористичного угруповання Вагнера Євгена Пригожина. Про це заявив голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі на брифінгу в Пентагоні, повідомляє Politico.

Американський військовий вважає, що похід “вагнерівців” на Москву викликав “безладдя” в структурі російського військового командування, оскільки після виведення підрозділів найманців з України йому потрібно переглядати як доступні для ведення війни ресурси, так і інструменти управління ними.

“Апарат командування та управління (РФ – ред.) на стратегічному рівні, безумовно, у кращому разі розгублений і, ймовірно, відчуває труднощі”, – пояснив Міллі.

Він вважає, що наслідки заколоту вплинули на підрив морального духу російських військ. Хоч останній і до того був невисокий через проблеми з логістикою, втрати серед офіцерів і погану підготовку, додає генерал.

Як відомо, 23 червня Пригожин оголосив демарш проти російського військового керівництва, зокрема проти міністра оборони РФ Сергія Шойгу. 24 червня він направив колони “вагнерівців” на Москву. Протягом дня його силам вдалося пройти кілька областей – вони зупинилися за 200 км від столиці РФ.

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко провів переговори з Пригожиним, після чого той заявив, що бійці угруповання повертаються до польових таборів. “Вагнерівцям” запропонували або приєднатися до російської армії, або відправитися до Білорусі, або залишитися вдома. 

Нагадаємо, зранку 18 липня у Білорусь вже вчетверте прибув борт засновника ПВК Вагнер Євгена Пригожина.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button