Світ

Мільйонери масово покидають Британію та Китай

Мільйонери масово покидають Британію та Китай

Фото: АР

Понад 7% мільйонерів цього року покинуть Великобританію

У дослідженні оцінили цифри міграції на основі даних про переїзди, статистику інвестиційних міграційних програм.

Великобританія цьогоріч втратить 9 500 мільйонерів, що вдвічі більше, ніж у 2023 році. Китай втратить 15 200 мільйонерів. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на звіт Henley Private Wealth Migration Report.

У дослідженні оцінили цифри міграції на основі даних про переїзди, статистику інвестиційних міграційних програм.

Зазначається, що нещодавній сплеск від’їзду надзаможних мешканців Британії є прискоренням тенденції, яка розпочалася приблизно в той самий час, коли відбувся Brexit. Згідно зі звітом, з 2017 по минулий рік країна втратила 16 500 мільйонерів через міграцію. Цей відтік є розворотом для країни, яка десятиліттями слугувала магнітом для багатих сімей з Європи, Азії, Африки та Близького Сходу, які здебільшого стікалися до Лондона.

У звіті йдеться, що понад 7% мільйонерів цього року покинуть Великобританію та переїдуть до інших країн світу.

За словами виконавчого директора Інституту уряду в Лондоні Ханни Уайт, це відображає “постійне накопичення факторів”, які роблять країну менш привабливою для багатих, включаючи Brexit, енергетичну кризу через війну в Україні і подальше зростання інфляції.

“Відтік заможних людей, вже спричинений економічним і політичним контекстом, тепер прискорюється політичними рішеннями напередодні виборів”, – зазначила вона в аналізі, що супроводжує звіт Henley.

Як повідомляється, найпопулярнішим напрямком для мільйонерів є Об’єднані Арабські Емірати, які цього року приваблюють 6 700 багатих людей

США були другою найбільшою країною за кількістю новоприбулих мільйонерів – 3800, за ними йшов Сінгапур з 3500 очікуваними прибуттями.

Нагадаємо, у світі рекордно зросла кількість доларових мільйонерів. Кількість людей у всьому світі з активами для інвестування щонайменше в 1 мільйон доларів США минулого року зросла на 5,1% до приблизно 22,8 млн.

Також повідомлялося, що в Україні за 2023 рік кількість мільйонерів зросла на 1200 осіб.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fifteen + three =

Back to top button