Світ

Microsoft просить частину персоналу переїхати з Китаю

Microsoft просить частину персоналу переїхати з Китаю

Фото: depositphotos.com

Microsoft просить частину персоналу у КНР переїхати на тлі напруженості між Китаєм і США

У корпорації зазначають, що прохання розглянути можливість переїзду пов’язане із загостренням китайсько-американських відносин.

Корпорація Microsoft просить своїх працівників у Китаї розглянути можливість переїзду за межі країни, оскільки відносини між США і КНР стають дедалі напруженішими через технології штучного інтелекту і напівпровідників. Про це повідомляє агенція Reuters.

Повідомляється, що йдеться про 700-800 осіб, робота яких пов’язана переважно з хмарними обчисленнями.

“Надання внутрішніх можливостей є регулярною частиною управління нашим глобальним бізнесом. В рамках цього процесу ми поділилися можливістю необов’язкового внутрішнього переведення з деякими співробітниками”, – повідомив представник Microsoft.

Представник компанії повідомив, що Microsoft залишається “прихильником” Китаю і продовжуватиме працювати там і на інших ринках.

Разом з тим ЗМІ повідомляють, що співробітникам, переважно інженерам китайської національності, на початку тижня запропонували перевестися до США, Ірландії, Австралії та Нової Зеландії.

Зазначається, що відбувається це на тлі загострення китайсько-американських відносин, оскільки адміністрація президента Джо Байдена підвищила тарифи на різні види китайського імпорту, зокрема на акумулятори для електромобілів, комп’ютерні чіпи й медичну продукцію.

Раніше повідомлялося, що США підвищують мита на китайський імпорт.

До чого призведе нова торгова війна між США та Китаєм

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button