Україна

Експосол США сказав, коли можуть початися переговори Україна-НАТО


Експосол США сказав, коли можуть початися переговори Україна-НАТО

Тейлор висловив думку, що процес переговорів Києва про вступ до ЄС може зайняти більше часу, ніж переговори про вступ до Альянсу.

Експосол США в Україні Вільям Тейлор вважає, що процес переговорів Києва про вступ до ЄС може зайняти більше часу, ніж переговори про вступ до Альянсу. Про це у п’ятницю, 22 грудня, він заявив у коментарі на телеканалі FREEDOM.

За його словами, існує можливість почати переговори про членство України в Альянсі вже на наступному саміті НАТО у Вашингтоні (США).

Водночас, він зауважив, що необхідно ухвалити багато рішень, до того, як Україна зможе вступити до НАТО. Вони стосуються механіки, логістики, правил і сумісності озброєнь України з країнами НАТО.

“Всі ці переговори важливі, вони мають початися у липні 2024 року на саміті, а потім, як тільки війна закінчиться, Україна зможе вступити до НАТО. Цей процес необхідно почати тут в Вашингтоні в липні наступного року. Але це може статися швидше – головне закінчити війну і перемогти і тоді переговори можуть завершитися фактичним членством”, – сказав експосол.

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо виступив проти приєднання України до НАТО. Голова словацького уряду побоюється, що це нібито “призведе до Третьої світової війни”. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button