Світ

Мелоні вмовила Орбана не блокувати членство України в ЄС – Libero

Мелоні вмовила Орбана не блокувати членство України в ЄС - Libero

Фото: dzwatch.net

Італійська прем’єр-міністерка Джорджа Мелоні

Під час ухвалення рішення про початок переговорів щодо членства України в ЄС Орбан вийшов із зали і таким чином не наклав на нього своє вето.

Італійська прем’єр-міністерка Джорджа Мелоні під час саміту ЄС у Брюсселі переконала главу угорського уряду Віктора Орбана не блокувати початок переговорів щодо вступу до об’єднання Молдови та України. Про це у п’ятницю, 16 грудня, повідомила газета Libero.

“Вона змогла донести до колеги необхідність дати зелене світло переговорам про майбутнє членство в ЄС обох країн, а також наданню Грузії статусу країни-кандидата на вступ до Євросоюзу”, – вказує італійське видання. 

Газета також згадує “каву”, на яку вийшов Орбан. 

“Під час голосування по Києву угорський прем’єр залишив залу, але це була стратегія, заздалегідь узгоджена з Римом”, – йдеться у матеріалі.

На саміті Європейського Союзу в Брюсселі в четвер, 14 грудня, глави держав і урядів країн-членів ЄС вирішили розпочати офіційні переговори з Україною про її вступ до спільноти. Рішення на саміті мусили ухвалити одноголосно лідери всіх 27 країн-членів. До останнього проти відкриття переговорів з Україною виступав лише прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан.

Як відомо, рішення лідерів ЄС означає, що Європейська комісія без подальшого відстрочення починає готувати технічні аспекти переговорів з Україною щодо членства.

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button