Світ

Ілон Маск перебуває з візитом в Ізраїлі

Ілон Маск перебуває з візитом в Ізраїлі

Фото: The Times of Israel

Ілон Маск під час візиту до Ізраїлю

Маск разом із Нетаньяху відвідав один із кібуців, які постраждали від нападу бойовиків ХАМАС.


Американський мільярдер Ілон Маск, якого звинувачують у посиленні антисемітизму у соцмережі Х, прибув у понеділок, 27 листопада до Ізраїлю. Про це повідомляє The Times of Israel.

Маск разом із прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху відвідав південний кібуц Кфар-Аза, в якому бойовики ХАМАС під час нападу 7 жовтня вбили щонайменше 52 мешканців. 

“Під час відвідин кібуца Маск побачив жахи нападу ХАМАСу, під час якого терористи штурмували громаду і близько 20 інших населених пунктів, вбивали і спалювали цілі сім’ї і викрадали десятки мирних жителів в Газу”, – пише видання.

 

Маск також почув історію 4-річної ізраїльсько-американської дівчинки Авігайль Ідан, яка була викрадена в Газу і 26 листопада звільнена в рамках угоди про звільнення заручників.

 

Reuters повідомляє, що влада Ізраїлю заявила про досягнення домовленості щодо використання супутникового зв’язку, що надається Starlink, у Секторі Газа.

 

Президент Ізраїлю Іцхак Герцог призначив зустріч із Маском на післяобідній час. У ній також візьмуть участь родичі заручників, яких утримує ХАМАС у Газі, і буде обговорено “необхідність боротьби зі зростанням антисемітизму в інтернеті”. Прем’єр-міністр Біньямін Нетаньяху також має обговорити з Маском аспекти безпеки штучного інтелекту.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button