Світ

Людство вичерпало річну норму ресурсів планети – екологи

Людство вичерпало річну норму ресурсів планети - екологи

Фото: pixabay.com

2 серпня 2023 року світ відзначає День виснаження Землі

За даними National Footprints Network, тривожна віха цього року припадає на п’ять днів пізніше, ніж торік.

Люди вже використали природні ресурси Землі за рік швидше, ніж планета може їх відновити, стверджує дослідницька організація Global Footprint Network (GFN).

Тому 2 серпня 2023 року світ відзначає День виснаження Землі, який сигналізує про виснаження екологічних ресурсів планети за рік.

Зазначається, що люди використали річний бюджет приблизно на п’ять днів пізніше, ніж у 2022 році. Втім, це запізнення не є приводом для радості.

“На перший погляд, складається враження, що у 2023 році люди витратили менше ресурсів, ніж у 2022 році, але екологи з GFN підкреслюють, що це лише примарний прогрес”, – йдеться у матеріалі.

Представниця GFN Аманда Діп зауважила що ситуація з екоборгом фактично не змінюється вже майже десять років, і наразі остаточно незрозуміло, який вплив мало зниження економічної активності через пандемію коронавірусу або зусилля із декарбонізації енергетики на споживання ресурсів.

Раніше повідомлялося, що після майже двадцяти років переговорів 193 країни, що входять до складу ООН, ухвалили історичну угоду про захист Світового океану.

Мінприроди назвало збитки довкіллю України через війну

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button