Світ

Литва підготувала нову партію військової допомоги Україні


ЗСУ отримають від литовських партнерів системи протидії безпілотникам, генератори й розкладні ліжка.

Литва оголосила про передачу Україні чергової партії військової допомоги. Про це в четвер, 11 квітня, повідомила пресслужба Міноборони Литви.

ЗСУ отримають від  литовських  партнерів системи протидії безпілотникам, генератори й розкладні ліжка.

“Підтримка України з боку Литви безперервна. Ми допомагаємо Україні всіма можливими способами й шукаємо шляхи для збільшення нашої допомоги. Зброя та обладнання, які постачаємо ми та наші союзники, роблять вирішальний внесок у боротьбу України за свободу”, – наголосив міністр національної оборони Литви Лаурінас Кащюнас.

Міноборони Литви додає, що у відповідь на прохання України Литва вже передала з початку року 155-міліметрові боєприпаси, бронетранспортери M577, системи протидії безпілотникам, зимове спорядження і десятки тисяч комплектів теплого одягу, тисячі патронів для протитанкового гранатомета Carl Gustaf, а також систему дистанційного підриву RISE-1.

Загалом Литва надала Україні військову допомогу на суму близько 610 мільйонів євро. Тільки цього року вже було надано близько 84 млн євро, і в Литві прагнуть зберегти таку динаміку допомоги. 

Нагадаємо, Столтенберг раніше заявив, що НАТО змінить формат допомоги Україні. Він забезпечить її передбачуваність і стабільність.

Столтенберг про ППО: Україна більш не може чекати

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button