Світ

Лукашенко зробив цинічну заяву щодо Вірменії

Лукашенко зробив цинічну заяву щодо Вірменії

Фото: Пресс-служба Александра Лукашенко

Провини Білорусі начебто “абсолютно немає” у тому, що зіпсувалися її стосунки з Вірменією, запевнив білоруський диктатор.

Нинішня влада Білорусі начебто виступає за збереження добрих відносин з Вірменією. Про це сказав формальний лідер Білорусі Олександр Лукашенко на зустрічі з представниками національних меншин, що проживають у країні, повідомила його пресслужба у четвер, 12 вересня.

“Непогано було б, якби у нас, як і раніше, при всіх недоліках і нюансах будувалися добрі відносини з Вірменією. Повірте, нашої провини в цьому абсолютно немає. Ми всіляко намагалися допомагати вірменам, ми співпрацювали як із найближчими людьми, допомагали всіляко. Але ось, бачите, захотілося на Захід, в ЄС”, – заявив Лукашенко.

Він вважає, що із Заходом не можна працювати, бо там начебто постійно змінюється політика: “Який Захід? Ми не проти співпраці із Заходом, американцями, але ж ви бачите їхню політику… Завтра нове керівництво прийде в Америці до влади, навіть старе-нове (Камала Харріс і так далі), – ви побачите, зовсім інша буде політика… І я постійно вашому керівництву про це говорив”.

Лукашенко наголосив, що представники вірменської діаспори у Білорусі для нього “вже не вірмени – ви для мене білоруси”.

“Вірмени дуже розумні люди. Найближчим часом вони розберуться, де їхнє щастя”, – запевнив білоруський диктатор.

Нагадаємо, 13 червня прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що він не поїде у Білорусь, поки нею буде керувати Лукашенко. Те саме стосуватиметься і інших офіційних осіб Вірменії. У тоже же день Вірменія і Білорусь обмінялися відкликанням послів.

Раніше у травні Пашинян заявив, що дві країни ОДКБ допомогли готувати війну проти Вірменії. При цьому він різко відреагував на слова Лукашенко, сказані ним під час зустрічі з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим 16 травня.

Пізніше ЗМІ дізналися, як Лукашенко зрадив Вірменію, хоча Мінськ та Єреван є союзниками і входять до безпекового альянсу ОДКБ під керівництвом Росії.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fifteen − 8 =

Back to top button