Світ

Лісові пожежі в Чилі забрали щонайменше 112 життів

Лісові пожежі в Чилі забрали щонайменше 112 життів

Фото: AFP

Наслідки пожеж у курортному місті Вінья-дель-Мар

Президент країни припустив, що кількість жертв може зрости, оскільки пожежі тривають, і понад 300 людей вважаються зниклими безвісти.

У Чилі внаслідок сильних лісових пожеж загинули щонайменше 112 людей. Про це повідомив представник міністерства внутрішніх справ Мануель Монсальве, пише DW.

Раніше президент країни Габріель Боріч повідомив, що іще понад 300 людей вважаються зниклими безвісти.

Президент припустив, що кількість жертв може зрости, оскільки пожежі тривають.

За даними місцевого управління лісового господарства, тільки вчора, 4 лютого, по всій країні було зареєстровано 188 лісових пожеж, що охопили у сумі площу близько 29 тисяч гектарів. ЗМІ пишуть про кілька тисяч пошкоджених будівель:особливо сильно постраждало курортне місто Вінья-дель-Мар на узбережжі країни за 120 км від столиці Чилі – Сантьяго.

Пожежі також серйозно пошкодили будинки у селищах Ла-Естреля та Навідад на південний захід від столиці. Евакуація пройшла і в місті Пічілему на узбережжі – цей населений пункт має популярність у серферів.

За словами мера Вінья-дель-Мар Макарени Ріпамонті, місто зіткнулося з “безпрецедентною катастрофою” – криза такого масштабу ніколи до цього не спостерігалася в регіоні, хоча серйозні лісові пожежі часто трапляються в Чилі в цю пору року.

Інші країни Латинської Америки з кінця січня теж страждають від значної спеки та її наслідків. В Аргентині на тлі посухи та високої температури величезна пожежа спалахнула в національному парку Лос-Алерсес – вогонь знищив понад 3000 гектарів території парку.

Нагадаємо, торік восени лісові пожежі вирували в Австралії.

А на Гаваях у серпні 2023 року внаслідок масштабних лісових пожеж загинули щонайменше 115 людей.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button