Світ

Лідер прокремлівської партії Естонії втік до РФ

Лідер прокремлівської партії Естонії втік до РФ

Фото: facebook.com/ivanovoleg777

Лідер прокремлівської партії Koos Олег Іванов

Олег Іванов виїхав до Росії разом з дружиною і зараз перебуває у Сочі. Він стверджує, що в Естонії на нього “тиснули”.

Лідер партії Koos Олег Іванов заявив, що разом із дружиною втік з Естонії до Росії, однак має намір брати участь у наступних виборах до Європарламенту. Про це 19 травня повідомило видання Postimees.

В інтерв’ю російському пропагандисту Олексію Стефанову політик завив що на нього нібито здійснювався тиск, щоб “завадити балотуватися на виборах до Європарламенту та місцевого самоврядування”.

“Щоб узяти паузу і трохи подумати, як нам далі рухатися, я зі своєю дружиною виїхав у подорож. Ми проїхали десять країн і доїхали до Росії”, – зазначив Іванов.

За його словами, однією з причин покинути Естонію було бажання “правильно відзначити 9 травня”.

Зараз лідер партії Koos знаходиться в Сочі. Він написав у Facebook, що планує провести перший конгрес партії, погодити план дій та розпочати підготовку до виборів в Європарламент.

Нагадаємо, прокремлівський рух Koos виник наприкінці березня 2022 року. На виборах до парламенту цього року члени об’єднання йшли в одному списку з Об’єднаною лівою партією Естонії.

Раніше повідомлялося, що на виборах в автономному регіоні Молдови Гагаузія перемогла кандидатка від проросійської партії Шор Євгенія Гуцул

У парламент Фінляндії пройшов лише один російськомовний депутат – ЗМІ

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button