Світ

Лідер Хезболли вижив після масованого удару Ізраїля – ЗМІ

Лідер Хезболли вижив після масованого удару Ізраїля – ЗМІ

Фото: скріншот відео

Удар по Бейруту

Низка ЗМІ повідомила, що головний лідер угруповання Хасан Насралла вижив після удару по Бейруту.

У п’ятницю, 27 вересня Армія оборони Ізраїлю заявила, що завдала удару по головному штабу Хезболли в столиці Лівану Бейруті. Низка ізраїльських ЗМІ повідомила, що внаслідок удару лідер Хезболли Хасан Насралла був убитий. Тим часом джерело, близьке до Хезболли, повідомило агентству Reuters, що Насралла живий, тоді як іранське інформаційне агентство Tasnim також повідомило, що він у безпеці.

За словами речника ЦАХАЛу, штаб був побудований під цивільними будівлями в передмісті Дахіє, відомому оплоті Хезболли в Бейруті, передає Тhe Times of Israel.

Невдовзі у ЗМІ почала з’являтися інформація про ймовірну загибель Насралли, який керує бойовиками вже понад 30 років.

Тим часом іранська агенція Tasnim пише, що Насралла живий після ізраїльської атаки. Видання AFP з посиланням на джерело, наближене до бойовиків, також стверджує, що Насралла “в порядку”.

Офіційної інформації про те, чи живий Насралла наразі немає. Ізраїль поки що навіть не підтверджує, що лідер Хезболли був головною ціллю удару.

Після масштабної атаки по Бейруту прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху достроково завершив свій візит до Сполучених Штатів і негайно вилетів назад до Ізраїлю, заявив його радник Дмитро Гендельман.

У ніч проти суботи, 28 вересня повідомляється про нові удари по Бейруту.

Нагадаємо, військові Ізраїлю раніше цього тижня розпочали масштабну операцію з завдання ударів по об’єктах Хезболли на території Лівану. Бійці Хезболли, зі свого боку, продовжують ракетний обстріл ізраїльської території.

Днями ЦАХАЛ під час авіаудару по півдню Бейрута ліквідував командувача ракетних сил угруповання Хезболла Ібрагіма Кубайсі.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

 



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 − thirteen =

Back to top button