Світ

Латвія и Естонія придбають комплекси Iris-T у Німеччини

Латвія и Естонія придбають комплекси Iris-T у Німеччини

Фото: Міноборони Латвії

Договір підписали у місті Реттенбах

Контракт по закупівлі протиповітряних систем Iris-Tстане найбільшим в історії Латвії та Естонії.

Міністр оборони Латвії Інара Мурнієце разом із міністром оборони Естонії Ханно Певкуром підписали у німеччині базовий договір про купівлю системи ППО Iris-T виробництва німецької компанії Diehl Defence. Про це повідомило латвійське Міноборони у понеділок, 11 вересня.

“Досвід України показує важливість сучасної системи протиповітряної оборони, яка досі була у Національних збройних сил лише ближнього радіусу дії. У свою чергу система Iris-Tдозволить здійснювати ефективну і всеосяжну оборону в середньому радіусі дії, вона також сумісна з системами НАТО, таким чином, вигода буде не лише для Латвії, а й для всього регіону”, – заявила Мурнієце.

Вказано, що контракт по закупівлі Iris-Tстане найбільшим в історії Латвії та Естонії. Спільна закупівля системи одного типу дозволить Латвії та Естонії заощадити кошти, а також полегшить взаємну координацію оборони регіону.

Угода передбачає, що закупівлю буде реалізовано протягом трьох років. До цього Латвії ще належить провести масштабну роботу з навчання персоналу та вдосконалення інфраструктури.

Нагадаємо, Німеччина вже поставила Україні два комплекси IRIS-T. Вони переважно використовуються для захисту Києва від російських ракетних атак. Німецькі комплекси демонтрують ефективність на рівні 100%.

Німеччина збільшує виробництво систем ППО IRIS-T через зростання попиту

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button