Світ

Китай запевнив, що “поважає суверенітет усіх країн”

Китай запевнив, що поважає суверенітет усіх країн

Мао Нін запевнила, що Пекін поважає суверенітет усіх країн

Пекін також заявив, що готовий зробити свій внесок у вирішення “української кризи”, як він називає війну з РФ.

Китай поважає суверенітет усіх країн. Про це заявила офіційний представник МЗС КНР Мао Нін на брифінгу в понеділок, 24 квітня, повідомляє пропагандистське інформагентство ТАРС.

Пропагандисти російського ЗМІ попросили її прокоментувати слова посла Китаю у Франції Лу Шає про належність Криму.

“Позиція Китаю з відповідного питання не змінилася. Щодо територіального суверенітету, позиція Китаю завжди була чіткою. Китай поважає суверенітет, незалежність та територіальну цілісність усіх країн і підтримує цілі та принципи Статуту ООН”, – запевнила чиновниця.

За її словами, щодо “української кризи” (так Пекін називає війну, яку розв’язала РФ проти України) позиція Китаю буцімто “зрозуміла і послідовна”.

“Ми готові продовжувати працювати з міжнародною спільнотою, щоб зробити свій внесок у сприяння політичному врегулюванню української кризи. Деякі ЗМІ неправильно інтерпретують позицію Китаю з українського питання і сіють різницю між Китаєм і відповідними країнами, і ми повинні зберігати пильність щодо цього”, – запевнила Мао Нін.

Вона стверджує, що Китай “поважає суверенітет усіх республік, що входили до складу СРСР”.

Чиновниця також додала, что після розпаду СРСР Китай став одним з перших, хто встановив дипломатичні відносини з колишніми радянськими республіками.


Зазначимо, що 21 квітня французький канал LCE навів цитату з інтерв’ю Лу Шає про те, що буцім “спочатку Крим був російським”, а також, що країни колишнього СРСР нібито “не мають фактичного статусу в рамках міжнародного права, тому що немає міжнародного договору, який би конкретизував їх статус як суверенні держави”.

Нагадаємо, МЗС Естонії викличе посла Китаю, щоб отримати роз’яснення щодо коментарів китайського дипломата у Франції стосовно суверенітету Естонії та інших країн колишнього СРСР. 

У Європарламенті вимагають оголосити китайського посла персоною нон грата

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button