Події

Очолили незаконно створені в окупованому Мелітополі дитячі військово-політич…

Очолили незаконно створені в окупованому Мелітополі дитячі військово-політичні рухи – повідомлено про підозру чотирьом особам

????За процесуального керівництва Мелітопольської окружної прокуратури чотирьом громадянам України повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

????За даними слідства, «ректор» створеного окупаційною адміністрацією так званого «Мелітопольського державного університету» погодився на чергову ворожу пропозицію та очолив так званий «регіональний штаб Запорізької області всеросійського дитячо-юнацького військово-патріотичного громадського руху «Юнармія».

????Ця організація має на меті впровадження агресивної політики рф у сферу виховання молоді, формування у підлітків позитивної мотивації до проходження військової служби у збройних силах країни-окупанта, а також укріплення авторитету окупаційної влади рф і несе загрозу для національної безпеки України.

????У взаємодії із представниками держави-агресора підозрюваний брав участь у розповсюдженні, популяризації вказаного руху серед української молоді на тимчасово окупованій ворогом території.

????Він систематично організовував політичні заходи, розраховані на найвразливішу аудиторію – дітей. Інформацію про це поширював у соцмережах через залучені пропагандистські медіа, а також у соцмережах.

????Також за його вказівкою повідомлення, фото та відео-публікації з цих заходів розміщувались на публічній сторінці в Тelegram.

????Ще троє мешканців Мелітополя за власними ідеологічними мотивами стали керівниками аналогічних організацій для дітей та молоді, незаконно створених окупантами так званих «Юг молодой», «Движение первых», «Мы вместе с россией».

????Підозрювані і надалі підтримують правомірність збройної агресії російської федерації проти України та активно забезпечують діяльність цих рухів на тимчасово захопленій території Запорізької області.

????Досудове розслідування – Нацполіція України.

Back to top button