Світ

Китай відреагував на удар росіян по Донбасу

Китай відреагував на удар росіян по Донбасу

Фото: ДСНС

Рятувальники працюють на місці російського удару

Пекін продовжує наполягати на переговорах між Києвом і Москвою та пошуку політичного врегулювання “кризи”

Китай закликав Росію і Україну уникати ударів по цивільних об’єктах і захищати цивільних жителів. Про це сказала речниця МЗС КНР Мао Нін, коментуючи вбивство росіянами 11 мешканців Покровського району Донецької області, повідомив Укрінформ у понеділок, 8 січня.

“Позиція Китаю щодо “української кризи” залишається послідовною і чіткою. Ми закликаємо відповідні сторони бути максимально стриманими, уникати нападу на цивільні об’єкти і захищати безпеку цивільних жителів, – заявила Мао Нін у відповідь на питання, чи поділяє КНР позицію ООН із засудженням убивства цивільних українців армією РФ.

За словами речниці МЗС КНР, Пекін продовжує наполягати на переговорах між Києвом і Москвою та пошуку політичного врегулювання “кризи”.

“Ми переконані, що єдиним життєздатним способом вирішення кризи є діалог і переговори, і сподіваємося, що всі сторони зможуть працювати над політичним врегулюванням кризи, над припиненням вогню та спільними зусиллями полегшать ситуацію”, – резюмувала Мао Нін.

Нагадаємо, 6 січні росіяни вдарили ракетами С-300 по Покровському району. Тоді 11 людей загинули, з них – п’ятеро дітей. Ще вісім людей були поранені.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button