Світ

Китай припинив важливі консультації зі США

Китай припинив важливі консультації зі США

Фото: МЗС Китаю

Лінь Цзянь запевнив, що Китай готовий підтримувати зв’язок зі США

США повинні поважати основні інтереси Китаю та створювати необхідні умови для діалогу, зазначили у Пекіні.

Уряд Китаю вирішив призупинити консультації зі США з питань контролю над озброєннями та нерозповсюдження. Про це сказав речник МЗС КНР Лінь Цзянь на брифінгу у середу, 17 липня.

“Китайська сторона вирішила відкласти обговорення з США нового раунду консультацій щодо контролю над озброєннями та нерозповсюдження. Відповідальність повністю лежить на США”, – заявив він.

За словами Лінь Цзяня, причиною цього є продовження продажів американської зброї Тайваню попри рішучі протести Китаю та неодноразові заяви китайської сторони на всіх рівнях про неприйнятність для Пекіна таких дій.

“Китай готовий підтримувати зв’язок зі США щодо міжнародного контролю над озброєннями відповідно до принципів взаємної поваги, мирного співіснування та взаємовигідної співпраці, але США повинні поважати основні інтереси Китаю та створювати необхідні умови для діалогу та обміну”, – додав дипломат.

Нагадаємо, Китай пригрозив “розчавити” незалежність Тайваню. За словами китайського міністра, армія КНР діятиме “рішуче”, щоб запобігти незалежності острова.

Байден допускає втручання армії США у разі вторгнення КНР на Тайвань

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

sixteen − 14 =

Back to top button