Світ

Критика Зеленського у бік НАТО розлютила США – ЗМІ

Критика Зеленського у бік НАТО розлютила США - ЗМІ

Президент України Володимир Зеленський

Український лідер “сколихнув” саміт у Вільнюсі своєю заявою про “слабкість” альянсу, пише The Washington Post.

Членів делегації США розлютив твіт Зеленського про “невизначеність і слабкість” НАТО. Про це 12 липня повідомила газета The Washington Post з посиланням на джерело, знайоме з ситуацією.

“Прямолінійне послання Зеленського зі 170 слів у Twitter здивувало політиків на саміті, де (президент США Джо) Байден сподівався продемонструвати єдність проти Росії та наголосити на своїй здатності згуртувати глобальних партнерів – ключовий компонент його передвиборчої кампанії”, – йдеться у статті.

Зазначається, що український лідер “сколихнув саміт лідерів НАТО”.

“Конфлікт навколо членства України загрожував затьмарити значну допомогу та підтримку, затверджену у вівторок для боротьби країни з Росією”, – пише видання.

Однак після прибуття до Вільнюса Зеленський продемонстрував більш “примирливий тон”, заявивши на мітингу, що продовжує вірити у сильне НАТО, яке може стати ще сильнішим з Україною.

У підсумковому комюніке союзники підтвердили, що “майбутнє України в НАТО”, хоча відмовилися вказати коли саме воно настане.

“Незважаючи на те, що Зеленський посилив свої заклики до членства, Байден заявив, що країна повинна покращити свою демократичну систему, перш ніж отримати право на участь… Різкий коментар Зеленського означає, що його зустріч із Байденом у середу стане однією з найгучніших зустрічей на саміті”, – наголосила газета.

Нагадаємо, 11 липня президент України розкритикував НАТО за “невизначену позицію”. Він назвав “абсурдною” відсутність часових меж щодо членства Києва і наголосив, що невизначеність альянсу демонструє його “слабкість”.

Україна буде за один крок до НАТО – Столтенберг

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button