Світ

Кремль назвав “небезпечним” вилучення активів РФ

Кремль назвав небезпечним вилучення активів РФ

Фото: Анадолу

Вилучення активів Росії матиме юридичні наслідки, попередив Дмитро Пєсков

Дмитро Пєсков дуже переживає за потенційний “удар по всій системі координат міжнародної фінансової системи”.

Офіційна Москва не сприймає теми вилучення російських активів країнами Заходу, бо це “надзвичайно небезпечно” для світової фінансової системи. Таку думку озвучив речник Кремля Дмитро Пєсков на брифінгу у п’ятницю, 22 грудня.

На його думку, потенційні рішеннія по російським активам є “незаконними”.

“Справді, ми бачимо, що ці дискусії то кодифікуються, то, навпаки, згасають. Але тема незаконного вилучення наших активів різних, вона постійно на порядку денному і в Європі, і в Америці. Потенційно ця тема є, перше, неприйнятною, потенційно вона надзвичайно небезпечна для світової фінансової системи, тому що у разі реалізації таких планів це буде дуже серйозним ударом по власне всій системі координат міжнародної фінансової системи”, – сказав він.

Пєсков підкреслив, що “ті, хто це намагається ініціювати, і ті, хто це реалізовуватиме, повинні розуміти, що РФ ніколи не дасть спокою тим, хто це зробив”.

“Буде постійно реалізовувати своє право на судове заперечення, міжнародне, національне та інше”, – пояснив він.

За словами речника Кремля, Європа і США чудово розуміють, що вилучення російських активів “матиме юридичні наслідки для тих, хто це ініціював і реалізував”.

“Якщо у нас щось буде кимось конфіскуватись, то ми будемо дивитися, що ми можемо конфіскувати у відповідь”, – попередив Пєсков.

Напередодні ЗМІ повідомили, що США почали термінові переговори про активи РФ. Адміністрація Джо Байдена начебто тисне на Британію, Францію, Німеччину, Італію, Канаду та Японію, щоб вони підготували стратегію використання заморожених грошей до другої річниці вторгнення РФ в Україну.

Раніше у США зробили рішучий крок до конфіскації заморожених російських активів на користь України.

У свою чергу лідери країн-членів Євросоюзу підтримали план використання заморожених активів Центробанку РФ на користь України.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button