Світ

Країни коаліції дронів створили фонд на €45 млн

Країни коаліції дронів створили фонд на €45 млн

Фото: Михайло Федоров / Фейсбук (ілюстративне фото)

Країни-учасниці коаліції дронів створюють спеціальний фонд

Фонд зробить можливими спільні закупівлі, а також швидке і ефективне постачання безпілотників в Україну, зазначено в заяві учасників коаліції.

Країни-учасниці коаліції дронів для України підписали меморандум, який передбачає створення спільного фонду на 45 мільйонів євро, повідомляє сайт уряду Великої Британії.

“Ми, члени коаліції дронів, підписали Меморандум про взаєморозуміння, який визначає основні напрямки діяльності коаліції, структуру управління та механізми закупівлі”, – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що фонд зробить можливими спільні закупівлі, а також швидке і ефективне постачання безпілотників в Україну.

Зазначється також, що Нідерланди, Велика Британія, Латвія, Нова Зеландія і Швеція пообіцяли внести до фонду понад 45 мільйонів євро, і передбачено додаткові внески.

Країни-підписанти планують постачання в Україну 1 мільйон FPV-дронів і водночас працюють над забезпеченням інших типів безпілотників: розвідувальних, ударних, модернізованих БПЛА зі штучним інтелектом і засобів протидії дронам.

Країни коаліції дронів закликали інші країни долучитися до її фінансування.

Додамо, що коаліція дронів та РЕБ була створена Україною й Латвією у грудні 2023 року. Згодом до неї долучилися Швеція, Велика Британія, Нідерланди, Німеччина, Естонія та Канада.

Нагадаємо, у червні Британія і Латвія оголосили перший тендер на дрони для України. У межах конкурсу будуть відібрані виробники, які зможуть постачати безпілотники у великих масштабах і за доступною ціною.

Латвія передасть Україні 2500 дронів

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four × three =

Back to top button