Світ

Косово запровадило санкції проти ПВК Вагнер

Косово запровадило санкції проти ПВК Вагнер

Мурал із символікою групи Вагнера в Белграді

Приштина приєдналася до санкцій Вашингтона проти злочинної організації, яка проявляє активність на Західних Балканах.

 

 

 

 

 

Уряд Косова приєднався до санкцій США проти російської ПВК Вагнер, де-факто назвавши її транснаціональною злочинною організацією. Про це 23 березня повідомило видання Euractiv.

 

 

 

Зазначається, що в січні цього року міністерство фінансів США ввело санкції проти групи Вагнера. Прем’єр-міністр Косова Альбін Курті 22 березня оголосив про приєднання країни до цього рішення.

 

Як підкреслив віце-прем’єр Косова Беснік Біслімі, американські санкції направлені на зменшення можливостей РФ вести війну проти України.

 

“З цієї причини міністерство закордонних справ та діаспори Косова пропонує доповнити і внести зміни до рішення уряду Косова щодо виконання міжнародних санкцій, запроваджених США, що реалізуються нашою республікою за міжнародними зобов’язаннями проти групи Вагнера, а також їхніх партнерів та інших компаній, які підтримують російську військову кампанію”, – заявив він.

 

Як пише Euractiv, причини, через які Приштина наклала санкції на ПВК Вагнер, можуть бути пов’язані з активністю групи на Західних Балканах.

 

У січні стало відомо, що “вагнерівці” вербують бійців у регіоні, користуючись зв’язками з правими організаціями. Це викликало реакцію з боку США і, ймовірно, спонукало міністерство фінансів ввести додаткові санкції.

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button