Україна

Зеленський озвучив вимоги до нових санкцій

Зеленський озвучив вимоги до нових санкцій

Фото: president.gov.ua

Зустріч Зеленського з Урсулою фон дер Ляєн

Сьомий пакет санкцій Євросоюзу проти Росії має торкнутися чиновників, банків та компаній.

Сьомий пакет антиросійських санкцій має бути ще жорсткішим і торкнутися російських чиновників, банків та компаній. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі з президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн у суботу, 11 червня, передає прес-служба ОП.

“Шість пакетів санкцій ЄС стали відчутним інструментом тиску на Росію за війну, але війна, на жаль, ще триває, а отже, потрібен сьомий пакет санкцій. Він має стати ще потужнішим. Зокрема, санкції мають отримати всі російські чиновники, всі російські судді, які працюють на війну, котрі постійно працюють на репресії”, – сказав Зеленський.

За його словами, ЄС має заблокувати діяльність усіх російських банків без винятку. Насамперед це стосується Газпромбанку – одного з гаманців для оплати антиєвропейської політики Росії. Також потрібні санкції проти всіх російських компаній, які так чи інакше допомагають російській державі у військовій сфері чи придушенні демократії, придушення свободи слова, додав Зеленський.

“Звичайно, ЄС заради свого власного блага має працювати над повною відмовою від російських енергоресурсів. Це фундаментальне питання безпеки для всіх”, – наголосив президент.

Зеленський подякував за вагому фінансову підтримку України з боку європейських партнерів у ці складні часи.

Нагадаємо, сьогодні Урсула фон дер Ляєн зустрілася в Києві з Володимиром Зеленським та обговорила перспективу України щодо євроінтеграції та відновлення після війни.

Як повідомлялося, сьомий пакет санкцій Європейського Союзу проти Росії за її вторгнення в Україну очікується наприкінці літа.

Раніше Україна надала Євросоюзу пропозиції щодо сьомого пакету санкцій проти Росії. Київ наполягає на прийнятті нових рестрикцій якнайшвидше.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS
 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button