Україна

Корупційний скандал: чиновника Запорізької облради відсторонили від посади


Корупційний скандал: чиновника Запорізької облради відсторонили від посади

Чоловіка викрили на наданні понад 650 тис. грн неправомірної вигоди одному з директорів медичного закладу.

Заступника голови Запорізької обласної ради, якого викрили в наданні понад 650 тис. грн неправомірної вигоди, відсторонив від посади Вищий антикорупційний суд (ВАКС). Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) в п’ятницю, 25 квітня.

“Слідчий суддя ВАКС відсторонив від займаної посади заступника голови Запорізької обласної ради (який також є депутатом цієї облради), якого викрили спільно з іншими особами на наданні понад 650 тис. грн неправомірної вигоди одному з директорів медичного закладу охорони здоров’я за сприяння в перемозі наперед визначених суб’єктів господарювання при здійсненні медичних закупівель, а також за вчинення інших фінансових операцій зазначеним медичним закладом в інтересах фінансових установ”, – ідеться в повідомленні.

Чиновника відсторонили на строк в один місяць. 

НАБУ і САП 19 лютого 2024 року спільно з СБУ викрили заступника голови Запорізької обласної ради, його помічника та депутата цієї облради на наданні неправомірної вигоди одному з директорів комунального медичного закладу. 21 лютого правоохоронці повідомили їм про підозру.

23 лютого Вищий антикорупційний суд (ВАКС) узяв під варту з альтернативою застави в 3 млн грн заступника голови Запорізької облради. 

Як ми вже писали, 23 квітня повідомили про підозру одному з міністрів у справі, яка стосувалась заволодіння державною землею на 291 млн гривень. Водночас була спроба заволодіння ще однією ділянкою, вартість якої складала 190 млн гривень. ЗМІ повідомили, що мова йде про Сольського.
 
Згодом міністр заявив, що це стосується періоду з 2017 по 2018, коли він займався адвокатською діяльністю. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

12 − 12 =

Back to top button