Світ

Конгрес США досяг угоди для уникнення шатдауну


Лідери Конгресу погодилися на ще один короткостроковий тимчасовий законопроєкт про витрати, щоб уникнути шатдауну.

Лідери Конгресу США у середу, 28 лютого, досягли угоди щодо кількох законопроєктів у межах бюджетної резолюції. Це дозволить змістити строки часткової зупинки кількох міністерств до 8 і 22 березня, повідомляє NBC News.

Спільну заяву оприлюднили лідер демократичної більшості Чак Шумер, керівник республіканської меншості в Сенаті Мітч Макконнелл, а також спікер Палати представників Майк Джонсон та лідер демократичної меншості у нижній палаті Хакім Джефріс.

Йдеться про тимчасову угоду щодо законопроєктів, які стосуються, зокрема фінансування Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів та Міністерства житлового будівництва та міського розвитку. Термін припинення їхньої роботи вдалося зрушити до 8 березня.

Припинення роботи Пентагону та міністерств внутрішньої безпеки, праці, охорони здоров’я та освіти конгресмени домовилися відкласти до 22 березня.

Видання зазначає, що Сенат і Палата представників мають лише два дні на те, щоб ухвалити тимчасові резолюції, інакше 2 березня може статися часткова зупинка діяльності американського уряду.

“Ми сходимося на думку, що Конгрес має працювати за двопартійною лінією, щоб фінансувати наш уряд”, – йдеться у документі.

Резолюцію щодо продовження фінансування до 8 і 22 березня винесуть на голосування обох палат Конгресу цього тижня.

Нагадаємо, напередодні  Байден зустрівся з лідерами Конгресу для обговорення питання продовження тимчасового фінансування федерального уряду, а також допомоги Україні.

Раніше Конгрес кілька разів ухвалював законопроєкти про тимчасове фінансування уряду для уникнення шатдауну.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button