Світ

Конгрес схвалить нову допомогу Києву – сенаторка

Конгрес схвалить нову допомогу Києву - сенаторка

Фото: Unsplash

Процес схвалення нової допомоги Україні може бути непростим

У законопроєкті про тимчасове державне фінансування, який підписав Джо Байден, не прописані витрати на підтримку України та Ізраїлю.

Конгрес Сполучених Штатів Америки схвалить новий пакет допомоги Україні, проте шлях до цього рішення може бути “хаотичним”. Про це у суботу, 18 листопада  під час візиту до Канади зробила сенаторка США від Демократичної партії Джин Шахін, передає Укрінформ.

Вона зазначила, що налаштована оптимістично щодо ухвалення запропонованого адміністрацією президента Джо Байдена пакета підтримки, в якому передбачена й допомога Україні. 

“Я оптимістично налаштована з приводу ухвалення цього пакета, оскільки в Конгресі існує двопартійна підтримка цього”, – сказала Шахін. 

Водночас, вона зауважила, що процес передбачає реагування на кожну думку і позицію та вказала, що рішення про виділення коштів має бути детально обговорене. 

“Людей варто чути, вони мають висловлювати свої занепокоєння, і на них необхідно реагувати. Утім, я переконана, що врешті-решт ми зробимо це, оскільки невдача неприпустима. Ми не можемо дозволити Путіну та його посіпакам перемогти”, – зазначила сенаторка. 

Як повідомлялося, президент США Джо Байден намагається переконати Конгрес США підтримати допомогу як Україні, так і Ізраїлю, і затвердити новий пакет допомоги обсягом 106 мільярдів доларів, що включає більш ніж 61 мільярд доларів фінансування на допомогу Україні. Однак 2 листопада Палата представників США на чолі з новим спікером Майком Джонсоном ухвалила законопроєкт про виділення військової допомоги Ізраїлю на загальну суму 14,3 млрд доларів. У проєкті не передбачена допомога Україні. Проте верхня палата Конгресу провалила законопроєкт, який не містить допомогу Україні.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button