Події

Колишньому українському музиканту, який публічно підтримав російське вторгне…

Колишньому українському музиканту, який публічно підтримав російське вторгнення і дає концерти на окупованих територіях, повідомлено про підозру

????За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру колишньому українському, а нині російському музиканту, лідерові відомого поп-рок-гурту. Він є уродженцем України, має російське громадянство.

????Підозрюваному інкриміновано публічні заклики до зміни державних меж та устрою України, поєднані з розпалюванням національної ворожнечі, здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та публічні заклики до агресивної війни (ч. 2 ст. 110, ч. 6 ст. 111-1, ст. 436 КК України).

????За даними слідства, музикант із 2014 року відкрито підтримує політику окупації та анексії російською федерацією території України.

????За 10 років російської агресії проти нашої країни співак неодноразово відвідував захоплені території Донеччини і Луганщини з концертами на підтримку окупантів.

????Використовуючи свою медійну популярність, музикант пропагує російську ідеологію на численну аудиторію через інтернет-платформи. У своїх акаунтах він легітимізує так звані «л/днр» і «приєднання» до росії окупованих територій Запорізької й Херсонської областей.

????У вересні 2022 року підозрюваний взяв участь в пропагандистській акції у москві, присвяченій проведенню незаконних референдумів на тимчасово окупованих рф територіях України.

????Також у травні 2023 року він похвалився нагородженням «орденом дружби днр», який отримав особисто від голови псевдореспубліки.

????Досудове розслідування – Управління СБУ у Вінницькій області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 − 5 =

Back to top button