Світ

КНР ввела санкції проти двох компаній зі США за продаж зброї Тайваню

КНР ввела санкції проти двох компаній зі США за продаж зброї Тайваню

Фото: News Front

Китай ввів санкції проти двох компаній зі США за продаж зброї Тайваню

Обмеження торкнулись General Atomics Aeronautical Systems, яка виробляє безпілотні літальні апарати, та виробника військових автомобілів General Dynamics Land Systems.

Китай запровадив санкції проти двох великих американських компаній-виробників озброєнь у відповідь на продаж ними зброї Тайваню.Про це повідомляє МЗС КНР.

Зазначається, що обмеження торкнулись General Atomics Aeronautical Systems, яка виробляє безпілотні літальні апарати, та виробника військових автомобілів General Dynamics Land Systems.

В МЗС КНР заявили, що продаж зброї Тайваню є серйозним втручанням у внутрішні справи Китаю і завдає шкоди його суверенітету та територіальній цілісності.

Санкції Пекіна передбачають замороження майна та всіх активів згаданих компаній у Китаї і заборону їх керівникам на в’їзд до країни.

Раніше Китай ввів санкції проти п’яти великих американських оборонних компаній через постачання їхньої продукції до Тайваню.

Нагадаємо, глава КНР Сі Цзіньпін заявив про неминуче “возз’єднання” Тайваню з материковим Китаєм і пообіцяв рішуче протидіяти будь-яким спробам “відділення” Тайваню від Китаю.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button