Світ

КНДР заявила про запуск стратегічної крилатої ракети нового типу

КНДР заявила про запуск стратегічної крилатої ракети нового типу

Фото: kcna.kp

КНДР заявила про випробування новой ракети

У Пхеньяні зазначили, що тестовий запуск не вплинув на безпеку сусідніх країн і не має нічого спільного з регіональною ситуацією.

У Північні Кореї заявили, що у середу, 24 січня провели перші випробування стратегічної крилатої ракети нового типу Pulhwasal-3-31, яка перебуває на стадії розробки. Про це повідомило державне інформаційне агентство Північної Кореї KCNA.

Там зазначили, що тестовий вогонь не вплинув на безпеку сусідніх країн і не має нічого спільного з регіональною ситуацією.

У Ракетному управлінні КНДР заявили, що випробувальні стрільби є процесом постійного оновлення системи озброєння та регулярною й обов’язковою діяльністю управління та його афілійованих оборонних наукових інститутів.

Перед цим південнокорейські військові повідомляли про те, що в ніч проти 24 січня Північна Корея випустила кілька крилатих ракет у бік Жовтого моря.

Раніше у КНДРзаявили, що випробовували підводну систему ядерної зброї, яка нині перебуває у розробці. Проте у США та Південній Кореї не підтвердили це.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button