Світ

Клименко пояснив, чому не мобілізують поліцейських

Клименко пояснив, чому не мобілізують поліцейських

Фото: МВД Украини

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко

Якщо ситуація в країні погіршуватиметься, правоохоронці будуть готові стати до зброї та мобілізуватися.

Всі поліцейські заброньовані від мобілізації. Вступити до лав Збройних сил України вони можуть лише як добровольці. Про це у понеділок, 26 лютого, заявив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко в інтерв’ю Наталії Мосейчук.

“Кожен поліцейський має знати – поки він в поліції, він заброньований і на фронт не йде. Якщо він не доброволець”, – сказав Клименко.

Він також назвав “диванними експертами” тих, хто “провокує до роздумів з приводу того, хто б міг воювати”.

“А чим чоловіки, які працюють в поліції, відрізняються від тих, які працюють, в народному господарстві? А хто буде тоді захищати від злочинців населення, виїжджати на виклики?”, – додав міністр.

Раніше Клименко заявив, що інформація з камер спостереження на дорогах України могла передаватися до інших країн, але дані розслідування Схем, що в Україні роками працювали тисячі камер із програмним забезпеченням від російського виробника, буде ретельно перевірено. 

Контррозвідка Служби безпеки затримала агента російської воєнної розвідки, який “полював” на оборонні заводи Запоріжжя. Фігурант – ексзаступник начальника відділу колишнього обласного управління МВС, який у 2014 році звільнився зі служби.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button