Світ

Католицька церква Іспанії перепросила у жертв сексуального насильства

Католицька церква Іспанії перепросила у жертв сексуального насильства

Фото: Unsplash

Католицька церква Іспанії перепросила за сексуальне насильство, однак заперечила його масштаби

В Іспанії понад 200 тисяч дітей протягом 90 років зазнали сексуального насильства з боку духовенства.

Католицька церква Іспанії попросила вибачення у жертв сексуального насильства, вчиненого духовенством. Однак висловила сумнів щодо масштабів злочинів. Про це у середу, 1 листопада, повідомляє Reuters із посиланням на заяву Конференції єпископів Іспанії.

Зокрема, іспанське духовенство після позачергового засідання висловило “біль за шкоду, завдану деякими членами церкви сексуальним насиллям, і повторило своє прохання до жертв про прощення”.

Водночас представники церкви висловили сумніви щодо точності результатів дослідження комісії, заявивши, що попередні розслідування вказували на меншу кількість жертв.

Заява церкви стала реакцією на дані, що їх оприлюднила незалежна комісія щодо випадків сексуального насилля. Мова йде про понад 200 000 осіб, які у дитячому віці починаючи з 1940 року зазнали домагань з боку духовенства. У опитуванні взяли участь понад 8 тисяч дорослих.

Натомість внутрішнє церковне розслідування, оприлюднене у червні 2023 року, виявило 728 ймовірних насильників та 927 їхніх жертв з 1940-х років.

У Німеччині 125 співробітників римсько-католицької церкви заявили про свою приналежність до ЛГБТ-спільноти. 

У російському місті Нижньокамську священник храму святого праведного Іоанна Кронштадтського жорстоко вбив і розчленував дружину.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button