Світ

Кандидат проти України. Хто такий Вівек РамасваміСюжет

Кандидат проти України. Хто такий Вівек Рамасвамі

Фото: Хвиля

Вивек Рамасвами – антиукраинский кандидат в президенты США

Переможцем першого туру дебатів між претендентами на пост президента США від Республіканської партії несподівано став маловідомий кандидат, мільйонер індійського походження Вівек Рамасвамі.

 

Поки Дональд Трамп відбивається від американського правосуддя в Республіканській партії США, знайшлася для нього не менш епатажна, і на жаль не менш антиукраїнська заміна. 38-річний Вівек Рамасвамі увірвався на дебати республіканців, як і Трамп, він не мав політичного досвіду для участі у президентських виборах.

 

Співак-кандидат

 

Наймолодший претендент на президентську номінацію від Республіканської партії народився в місті Цинциннаті в штаті Огайо в сім’ї іммігрантів з Індії: батько працював інженером та патентним повіреним (відповідальним за реєстрацію прав інтелектуальної власності) у General Electric; мати – лікарем.

 

Сім’я Рамасвами часто подорожувала до Індії, в Цинциннаті відвідувала храм індуїста. У той же час Вівек навчається в католицькій школі і кілька років викладає уроки піаніно у вчителя — фаната Рональда Рейгана, який, за визнанням Рамасвами, вплинув і на його світогляд.

 

Політичні погляди Рамасвами починають зміцнюватися вже у Гарварді, де він вивчає біологію. Студент вступає до університетського політичного клубу — своєрідний трамплін до посад у політиці та на держслужбі – і зрештою стає його президентом.

 

Ще в Гарварді Вівек читав реп під псевдонімом Да Век і є давнім шанувальником Емінема. Нещодавно кандидат у президенти навіть виконав Lose Yourself на ярмарку в штаті Айова, де виступав перед публікою спільно з губернатором штату, республіканцем Кімом Рейнольдсом.

 

Рейнольдс попросив Вівека назвати його улюблену пісню. Рамасвами з радістю відповів, що це Lose Yourself.

 

Практично миттєво один із звукооператорів поставив пісню з фільму 8 миль, а Рамасвамі схопив мікрофон і продемонстрував виконання, яке стало вірусним. Ось тільки сам Емінем був у захваті і вже заборонив політику публічно виконувати свої треки.

 

Що думає про Україну

 

У своїх виступах Рамасвамі позиціонує себе як аутсайдера від республіканців, який кидає виклик політичному істеблішменту з багатьох питань.

 

Зокрема, він єдиний із кандидатів-республіканців виступає проти членства України в НАТО та за територіальні поступки Москві.

 

В інтерв’ю CNN Рамасвамі заявив, що метою США має бути “не дати Путіну програти, а дати Америці перемогти”. У його розумінні це означає дозволити “заморозити” нинішню повномасштабну війну в Україні – “це залишило б частини Донбасу з Росією”. Пояснює він таку логіку тим, що головна загроза США — зближення Росії з Китаєм, а американська допомога Україні цьому сприяє.

 

Рамасвами вже привселюдно пообіцяв, що у разі обрання президентом США припинить допомогу “Україні Зеленського”. Адже, на його думку, збільшення фінансування буде “катастрофічним” і означатиме “захист від вторгнення через чужий кордон” (мається на увазі участь у чужій війні).

 

Ще він обіцяє якнайшвидше вирушити до Росії в перший рік свого президентства.

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button