Світ

“Кадировці” погрожують війною. Скандал у Москві

 Кадировці погрожують війною. Скандал у Москві

Фото: кадр из видео

“Кадировці” записали відео із погрозами для росіян

У Росії спалахнув скандал: на “святому православному місці” хочуть збудувати гігантську мечеть. У ситуацію втрутилися москвичі та “кадировці”.

У Москві на “святому православному місці” мають намір збудувати мечеть, яка здатна буде вмістити від 40 до 60 тисяч людей. РосЗМІ пишуть, що споруда стане найбільшою в Європі. Місце будівництва знаходиться поряд із храмом РПЦ та Святим озером, яке шанують місцеві віруючі.

Православні християни з початку березня почали виходити на мітинги проти зведення мечеті. Причому найбільше негативу москвичів викликає не конфлікт між конфесіями, а те, що район “заповнять мігранти”.

Незважаючи на протести з боку місцевих жителів, заступник верховного муфтія заявив про те, що мечеть у Москві необхідна катастрофічно. Так як у місті вже проживає кілька мільйонів мусульман і вже існуючі чотири мечеті не вміщують їх.

Духовний представник мусульман також натякнув, що питання про мечеть вже вирішено із мером Москви Сергієм Собяніним.

Скандальний мітинг

Мешканці району Косино-Ухтомське, серед яких був боєць ММА Максим Дивніч, 2 квітня біля Святого озера “прийшли молитися та захистити свої релігійні переконання”. Вони також створили петицію проти будівництва мечеті, яка зібрала 17 тисяч підписів.

Присутні заявили, що це будівництво осквернить “їхню святу землю”, тому просять перенести мечеть на інше місце, повідомляють РосЗМІ. Також протестувальники впевнені, що під будівництво мусульманського релігійного комплексу підуть 10 гектарів землі, що призведе не лише до втрати їхньої ідентичності, а й до “екологічних лих та притоку мігрантів із числа злочинців”.

“Місцеве населення категорично проти. Там мусульманський центр із мечеттю та мусульманською академією хотіли побудувати, але вже, схоже, не хочуть. Отримали з мерії відповідь, що такий проект був, але він призупиненний”, – заявив після мітингу голова Центру географії релігій при відділі з взаємин Церкви та суспільства РПЦ Роман Силантьєв.

Зазначимо, що за день до цього в соцмережах з’явилося відео, де деякі люди у військовій формі із прихованими особами, які, ймовірно, воюють в Україні, заявляли, що теж виступають проти будівництва мечеті в Москві. Вони, тримаючи в руках автомати, попереджають чиновників, що якщо ті дозволять будівництво, то “доведеться давати відповідь не паперами, а віч-на-віч”.

“Не дамо осоромити нашу віру православну! Брати та сестри, ми з вами!” – кажуть на відео озброєні люди.

Погрози від “кадировців”

Після цього “кадировці”, які, за їхніми словами, на передовій в Україні, записали своє звернення для мешканців Москви. Вони заявили, що воюватимуть із тими, хто проти будівництва мечеті. За їхніми словами, незгодні – розпалюють міжнаціональну ворожнечу в Росії, а тому мають бути посаджені під арешт, або “знищені”.

“Ми попереджаємо вас! Якщо ви проти волі Всевишнього, ми воюватимемо і з вами. Нам не має різниці проти кого воювати”, – кажуть вони на відео.

У ситуацію втрутився Кадиров

Глава Чечні Рамзан Кадиров також відреагував на ситуацію із мечеттю. Він назвав протестувальників проти мечеті “боягузами та провокаторами”. За його словами, всі захисники “землі російської” мають взяти автомати та піти воювати в Україну.

“Якщо всі ці учасники мітингу всією душею та серцем вийшли з ідеєю захисту російської землі, то вперед у окопи з автоматом!” – написав Кадиров у своєму Telegram-каналі.

 соцмережі

Він також зазначив, що мітинги, які влаштували незгодні з місцем будівництва мечеті москвичі, є провокацією.

“Таких підбурювачів треба або мобілізувати, щоб виплеснули всю агресію на ворога, або відправити під суд як інформаційних диверсантів, які діють задля сатаністів”, – додав Кадиров.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button