Україна

Командир групи спецзагону Ахмат убив п’ятьох цивільних у Бучі – СБУ


Командир групи спецзагону Ахмат убив п ятьох цивільних у Бучі – СБУ

Воєнний злочинець Ізнаур Мусаєв у складі окупаційних військ РФ брав участь у захопленні села Микуличі.

 
Співробітники Служби безпеки України ідентифікували командира групи спеціального загону швидкого реагування Ахмат управління федеральної служби військ національної гвардії РФ по Чеченській Республіці, який безжально вбив п’ятьох цивільних у Бучанському районі Київської області. Про це повідомляє сайт спецслужби у понеділок, 29 серпня.
 
 

 
“Майору поліції Мусаєву Ізнауру Ібрагімовичу оголошено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, пов’язаних із умисним вбивством (ч.2 ст.438 КК України)”, – йдеться у повідомленні.
 
Вказано, що цей воєнний злочинець у складі окупаційних військ РФ брав участь у захопленні села Микуличі. Солдати, здійснюючи насильство і страти, проводили спеціальні рейди задля залякування місцевих жителів.
 
“Управляючи спеціальним загоном, Мусаєв та його підлеглі під приводом запобігання співпраці цивільних зі Збройними силами України жорстоко розстрілювали людей. СБУ продовжує ретельно досліджувати його причетність до скоєння інших злочинів у Київській області”, – додали в СБУ.
 
Першою жертвою Мусаєва став 57-річний місцевий житель, який мав необережність вийти зі свого двору. Майор спочатку змусив літнього чоловіка опуститися на коліна, а потім із пістолета Яригіна Грач вистрілив йому в потилицю.
 
Тоді окупанти притягли тіло вбитого до будинку ще одного місцевого, якого так само вбили пострілом у голову.
 
Наступною жертвою стала подружня пара, яку теж поставили на коліна і вбили, а також 67-річна жінка, якій вистрілили у скроню.
 
“Фактично протягом півгодини Мусаєв разом із підлеглими вбив п’ятьох невинних людей”, – йдеться у повідомленні.
 
СБУ продовжує вивчати його причетність до скоєння інших злочинів у Київській області.
 
Раніше мешканка Київщини розповіла про воєнні злочини росіян. Вони вбили її сина і спалили його тіло, намагалися зґвалтувати дочок і спалили їхній будинок у селі під Києвом.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button