Світ

Латвія передала Україні 270 авто, конфіскованих у п’яних водіїв

Латвія передала Україні 270 авто, конфіскованих у п яних водіїв

Фото: Пресслужба президента України (ілюстративне фото)

Латвія передала Україні конфісковані у п’яних водіїв авто майже на 1 млн євро

Наразі до розгляду в уряді готуються документи про передачу Україні ще 34 автомобілів, вартість яких оцінюється у 161 880 євро.

Латвія загалом відправила в Україну 271 автомобіль, конфіскований у нетверезих водіїв. За даними на середину грудня, загальна вартість конфіскованих автомобілів – 903 453 євро. Про це повідомляє Delfi.

Зазначається, що наразі до розгляду в уряді готуються документи про передачу Україні ще 34 автомобілів, вартість яких оцінюється у 161 880 євро.

Авто до України доставляє Twitter-конвой під керівництвом Рейнісу Позняка. За час існування проекту з Латвії було відправлено понад 1100 різних автомобілів загальною вартістю близько 2 мільйонів євро, які вирушали туди щотижня.

Нагадаємо, на початку 2023 року Сейм Латвії  підтримав поправки до закону про підтримку цивільного населення України, який створив підстави передавати конфісковані у нетверезих водіїв транспортні засоби у власність України.

Як повідомлялося, міністр оборони Латвії Андріс Спрудс ініціював створення коаліції дронів. У Ризі переконані, що технології та БПЛА на фронті є важливими для порятунку життів військових та наближення перемоги України в цілому.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button