Світ

Ізраїль відновив водопостачання до Сектора Гази


Американський законодавець повідомив The Times of Israel з посиланням на високопоставленого ізраїльського чиновника, що Єрусалим дозволить ввезення продовольства, води і медикаментів до Сектора Гази.

Ізраїль відновив водопостачання до Сектора Гази, яке було припинене після нападу ХАМАС на Ізраїль минулої суботи, повідомляє The Times of Israel із посиланням на високопоставленого ізраїльського чиновника

Раніше про таке рішення повідомив радник з національної безпеки США Джейк Салліван, який повідомив CNN, що ізраїльські колеги поінформували його про це.

Американський законодавець повідомив The Times of Israel у суботу з посиланням на високопоставленого ізраїльського чиновника, що Єрусалим дозволить ввезення продовольства, води і медикаментів до Сектора Гази після введення облоги анклаву, в той час як Ізраїль, схоже, готується до наземної операції зі знищення ХАМАСу.

Американський законодавець уточнив, що Ізраїль не взяв на себе зобов’язання дозволити постачання електроенергії і палива до Сектора Гази, на які, за його словами, не поширюються ті ж правила, що і на закони збройного конфлікту.

Разом з тим, Сполучені Штати заявили, що побоюються ескалації війни між Ізраїлем і ХАМАС і перспективи прямого втручання Ірану.

Виступаючи на телеканалі CBS, радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван заявив про можливість виникнення нового фронту бойових дій на ізраїльсько-ліванському кордоні.

“Ми не можемо виключати, що Іран вирішить якось безпосередньо втрутитися в конфлікт. Ми повинні бути готові до всіх можливих непередбачених обставин”, – сказав він.

Нагадаємо, що армія Ізраїлю відклала на кілка днів наземну операцію у секторі Газа, початок якої планувався на поточні вихідні.

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button