Світ

Іспанія візьме участь у кількох коаліціях для підтримки України

Іспанія візьме участь у кількох коаліціях для підтримки України

Фото: Unsplash

Іспанія підтримуватиме Україну

Міноборони Іспанії оголосило про нові спеціалізовані навчальні модулі з зенітних систем Patriot, NASAMS і Hawk, а також із підводного розмінування.

Іспанія в рамках формату Рамштайн візьме участь у коаліції з морської безпеки, артилерії, наземної ППО, інформаційних технологій, розмінування. Про це повідомляє іспанське Міноборони.

Міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес під час засідання Контактної групи з питань оборони України в режимі відеоконференції підтвердила намір Іспанії продовжувати допомагати у сфері навчання військових, зазначивши, що в Іспанії пройшли навчання вже понад 3500 українських військовослужбовців.

У відомстві також оголосили про нові спеціалізовані навчальні модулі з зенітних систем Patriot, NASAMS і Hawk, а також із підводного розмінування.

У рамках підтримки, наданої Україні Іспанією в гуманітарній сфері, міністр підтвердила, що успішно ініційовано програму з розміщення 400 родичів загиблих українських воїнів у військових резиденціях, де вони зможуть кілька днів відпочити.

Раніше повідомлялося, що Іспанія прийме на відпочинок сім’ї загиблих бійців ЗСУ.

Також повідомлялося, що понад 80 бійців ЗСУ отримали протези в Іспанії.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button