Світ

Іспанія оголосила про приєднання до угоди про боєприпаси для України

Іспанія оголосила про приєднання до угоди про боєприпаси для України

Фото: Unsplash

Іспанія приєдналася до угоди ЄС щодо постачання боєприпасів для України

Рада Європейського Союзу схвалила план надання Україні одного мільйона артилерійських боєприпасів на загальну суму 2 млрд. євро.

Іспанія оголосила про приєднання до схваленої напередодні ініціативи щодо закупівлі Європою одного мільйона артилерійських снарядів для України протягом року. Про це у середу, 22 березня, заявила міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес, повідомляє Cadena COPE.

 

“Після завершення необхідних адміністративних формальностей Міністр оборони підписала документ”, – зазначає видання.

 

Таким чином, Іспанія стала дев’ятнадцятою країною-учасником проекту.

 

Видання нагадує, що угода передбачає інвестування 2 млрд євро у постачання Україні одного млн артилерійських боєприпасів протягом 12 місяців для посилення підтримки Києва.

 

“Проект, який просуває Європейське оборонне агентство, фінансуватиметься Європейським фондом миру і дозволить терміново вирішити проблему нестачі боєприпасів та збільшити можливості європейської промисловості для задоволення нинішніх та майбутніх потреб”, – сказано в повідомленні.

 

Зазначається, що ЄС уперше проведе спільні закупівлі озброєнь. Таким чином, європейські політики мають намір “зменшити витрати” і “уникнути ризиків затримок через несподівані зміни попиту”.

 

В рамках ініціативи найближчим часом союзники доставлять в Україну ті запаси боєприпасів, які вже є на складах Європи.

 

Західні партнери Києва цілком можуть розпочати постачання винищувачів F-16 Україні, адже остаточної відмови від надання такої допомоги немає. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button