Світ

Ісландія допоможе Україні у межах двох коаліцій

Ісландія допоможе Україні у межах двох коаліцій

Фото: Міноборони України

Ісландія у міру своїх сил підтримує Україну

Також Ісландія оголосила додаткове фінансування обсягом 340 тисяч євро для закупівлі медичних засобів для України.

Ісландія приєднується до двох коаліцій, що надають підтримку Україні – IT-коаліції та Коаліції з розмінування. Про це повідомило Міністерство оборони України у неділю, 24 грудня.

Вказано, що з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Ісландія надавала гуманітарну, економічну та безпекову підтримку нашій державі здебільшого через міжнародні організації – ООН, Світовий банк, НАТО та інші багатонаціональні форуми.

“Ми сподіваємося, що наша підтримка призведе до зміцнення оборонного потенціалу України. Приєднуючись до коаліцій та надаючи додаткове фінансування у рамках Комплексного пакету допомоги НАТО, ми продовжуємо нашу нелетальну підтримку України в боротьбі проти несправедливого та незаконного вторгнення Росії”, – зазначив міністр закордонних справ Ісландії Б’ярні Бенедіктссон.

Наразі до складу IT-коаліції входять вісім країн: Естонія, Люксембург, Бельгія, Данія, Ісландія, Латвія, Литва, Японія. Велика Британія та Італія також оголосили про намір приєднатися.

Також Ісландія оголосила додаткове фінансування обсягом 340 тисяч євро через Комплексний пакет допомоги НАТО для закупівлі медичних засобів для України.

Нагадаємо, у листопаді Естонія й Ісландія відправили в Україну черговий військовий польовий госпіталь.

Раніше Ісландія вирішила підтримати декларацію країн G7 відносно гарантій безпеки для України.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button