Світ

Імпорт нафти з РФ до Індії продовжує падати через західні санкції – ЗМІ

Імпорт нафти з РФ до Індії продовжує падати через західні санкції - ЗМІ

Фото: Shutterstock

Імпорт сирої нафти в Індію від Росії зменшується другий місяць поспіль

третій за величиною у світі імпортер і споживач нафти збільшив імпорт іракської нафти, щоб компенсувати падіння імпорту нафти з РФ.

Через санкції імпорт сирої нафти з Росії в Індію зменшується другий місяць поспіль до найнижчого рівня за рік, пише Reuters.

Повідомляється, що третій за величиною у світі імпортер і споживач нафти збільшив імпорт іракської нафти, щоб компенсувати падіння імпорту нафти з РФ.

Імпорт нафти з Росії знизився на 4,2% до 1,3 мільйона барелів на добу. Дані агентства з відстеження суден Vortexa показали зниження видобутку на 9% до 1,2 млн барелів на добу.

“Зменшення знижок на російську нафту порівняно з близькосхідною нафтою, нещодавні санкції США щодо судновласників, які перевозять російську нафту вище за цінову межу, а також зростання танкерних премій унаслідок атак у Червоному морі зробили російську нафту менш привабливою для індійських нафтопереробних заводів останніми місяцями”, – сказала Серена Хуанг, яка очолює відділ аналізу в Азійсько-Тихоокеанському регіоні Vortexa.

За її прогнозами, імпорт російської нафти в Індію в найближчі місяці може скоротитися ще більше.

Зазначається, що торік Індія стала найбільшим покупцем російської морської нафти, яку продавали зі знижкою, оскільки західні країни припинили імпорт після повномасштабного вторгнення РФ в Україну, але у грудні Вашингтон запровадив санкції щодо суден і операторів суден, які перевозять російську нафту, яку продають дорожче 60 доларів за барель. Банкам і постачальникам послуг було запропоновано стежити за тим, щоб вантажі не порушували цінової межі.

Через санкції кілька танкерів, які малидоставляти сиру нафту Сокіл в Індію, були спрямовані в інший бік.

За даними Reuters, у лютому Індія планує отримати щонайменше п’ять партій сирої нафти Сокіл, хоча в січні не отримала жодної.

Раніше повідомлялося, що в морі застрягли 14 танкерів з російською нафтою через санкції США.

Найбільші грецькі компанії припинили транспортування нафти з Росії – ЗМІ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button