Світ

Ілон Маск відмовився підключати Starlink біля Криму


На цей час в Україні більше 42 тисяч терміналів Starlink використовуються військовими, лікарнями, підприємствами та гуманітарними організаціями.

Американський бізнесмен Ілон Маск відмовив Збройним силам України у проханні увімкнути Starlink у районі Криму. Про це у суботу, 29 липня, пише The New York Times з посиланням на власні джерела. 

Газета вказує, що Маск неодноразово обмежував доступ до Starlink під час військових дій.

“Starlink часто є єдиним способом отримати доступ до Інтернету в зонах бойових дій, віддалених районах та місцях, постраждалих від стихійних лих. Він використовується в Україні для координації ударів безпілотників і збору розвідданих. Але майже повний контроль Маска над супутниковим Інтернетом викликає побоювання”, – йдеться в матеріалі. 

NYT також нагадав, що Маск заборонив використовувуати його технології для завдання дальніх ударів за допомогою безпілотників.

“Але в червні міністр оборони США Ллойд Остін схвалив угоду на покупку 400-500 нових терміналів і послуг Starlink. Пентагон отримує контроль над установкою терміналів, щоб нові пристрої могли виконувати “ключові можливості і певні місії”. Мабуть, в України будуть свої термінали для виконання конфіденційних операцій. Вони зможуть не побоюватися зупинки роботи”, – наголошується в публікації газети.

З початку війни Україна вже отримала 42 000 терміналів Starlink, які забезпечують зв’язком енергетиків, медиків та військових.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button