Світ

Хусити через помилку атакували танкер з російською нафтою – ЗМІ

Хусити через помилку атакували танкер з російською нафтою - ЗМІ

Фото: IRNA

Хусити атакували танкер з нафтою із Росії (ілюстративне фото)

Ймовірно судно було помилково обрано як ціль на основі застарілої публічної інформації, що пов’язує його з Великобританією.

Хусити, оговтавшись від ударів минулої ночі, у п’ятницю, 12 січня, знову завдали ракетного удару по танкеру біля узбережжя Ємену. Однак через помилку запустили ракету у бік танкера, що перевозив російську нафту. Про це із посиланням на британську компанію морської безпеки Ambrey, повідомляє Reuters.

Організація морських торгових операцій Сполученого Королівства (UKMTO) заявила, що отримала повідомлення про ракетний запуск в 90 морських милях на південний схід від єменського портового міста Аден.

“Капітан повідомив про приземлення ракети в воду на відстані 400-500 метрів, за нею слідували три невеликих судна”, – йдеться в консультативній записці UKMTO. Уточнюється, що постраждалих і пошкоджень не було.

Це був другий танкер, який помилково став об’єктом нападу хуситів, коли він перевозив російську нафту.

“Танкер під прапором Панами помітив три човни під час проходження на схід через міжнародний рекомендований транзитний коридор”, – йдеться у звіті Ambrey, додаючи, що судно повідомило про потрапляння ракети у воду.

Ambrey вважає, що судно було помилково обрано як ціль на основі застарілої публічної інформації, що пов’язує його з Великобританією.

Нагадаємо, у ніч проти 12 січня США і Британія завдали ударів по хуситах через їхні атаки на суди у Червоному морі. На це миттєво відреагувала Росія, яка виступила з вимогою провести екстрене засідання Радбезу ООН.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button