Світ

Художника в Танзанії ув’язнили за відео, де він спалює портрет президентки

Художника в Танзанії ув язнили за відео, де він спалює портрет президентки

Фото: Скріншот

Президентка Танзанії Самія Сулуху-Хассан

Шадрак Чаула був заарештований за те, що записав вірусне відео у TikTok, на якому він спалює фотографію президентки Хассан.

Художника з Танзанії Шадрака Чаулу засудили до двох років ув’язнення або штрафу в розмірі 2 тис. доларів за те, що він спалив фото президента Самії Сулуху Хассана у TikTok. Про це повідомляє ВВС.

Чаулу був заарештований після публікації вірусного відео, на якому він спалює фотографію президентки Хассан та словесно її ображає. Начальник місцевої поліції Бенджамін Кузага заявив, що художника звинувачують у спаленні портрета президента й поширенні образливого контенту в Інтернеті. Він підкреслив, що така поведінка є нетиповою для танзанійців, які поважають своїх національних лідерів.

Втім, його арешт викликав юридичні суперечки. Деякі адвокати стверджують, що спалення картини не порушує жодного закону. У соціальних мережах почалася кампанія зі збору коштів для сплати штрафу Чаули, щоб він міг вийти з в’язниці.

Суддя Шамла Шехагіло визнав Чаулу винним у поширенні відео в TikTok, звинувативши його у порушенні кіберзаконодавства країни. 24-річний художник зізнався у скоєнні злочину та не зміг захистити свої дії в суді. Прокурор закликав суд призначити суворе покарання, щоб утримати інших від неповаги до президентки.

Раніше повідомлялося, що у Танзанії є озеро Натрон, яке миттєво перетворює тварин, що доторкнулися до нього, на камінь.

США вислали жінку, яка прикидалася ірландською спадкоємицею

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seventeen − 4 =

Back to top button