Світ

ХАМАС оголосив війну Ізраїлю. ОнлайнСюжет


Терористи з організації ХАМАС вранці 7 жовтня випустили 5000 ракет по ізраїльській території із сектору Гази. Одночасно на територію Ізраїлю увірвались диверсійні групи.

Радикальне палестинське угруповання ХАМАС оголосило про початок операції під назвою Буря Аль-Акси проти Ізраїлю. Вранці 7 жовтня по Ізраїлю було випущено 5000 ракет. Під удар потрапили південь та центр країни, включно з Тель-Авівом. Є загиблі та поранені. У країну змогли проникнути бойовики, в деяких містах точаться вуличні бої. Кореспондент.net слідкує за подіями в Ізраїлі в режимі онлайн.

Війна в Ізраїлі Текстова трансляція

7 жовтня

12:19 Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху звернувся до громадян Ізраїлю: “Ми у стані війни. Не операції, не перестрілки. Війни”. Він запевнив, що ХАМАС “заплатить” за сьогоднішній напад, і закликав громадян Ізраїлю підкорятися вказівкам армії.

12:07 ХАМАС контролює сім ізраїльських громад поблизу сектору Гази, повідомляють місцеві журналісти з посиланням на ЦАХАЛ.

11:46 Через гучномовці мечетей по всьому Єрусалиму закликають мусульман та палестинців повстати та вести “священну війну” проти Сил оборони Ізраїлю та ізраїльського уряду.

11:40 Соцмережі повідомляють, що бойовики ХАМАСу проникали на територію Ізраїлю не лише на авто та мотоциклах, а й на дельтаплані.

11:07 Командування ЦАХАЛу оголосило про проведення антитерористичної операції Залізні мечі. У заяві сказано, що ЦАХАЛ готовий до відбиття атак не лише на півдні, а й на півночі країни. Очікується, що Хізбалла підтримає ХАМАС.

10:49 Керівництво Бригад Ізаддіна аль-Касама – військового крила ХАМАС – заявило, що в сектор Гази доставлено не менше 35 ізраїльських військових та цивільних. Тим часом у соцмережах з’являються відео, на яких бойовики ХАМАСу розстрілюють мешканців Сдерота на півдні Ізраїлю. На вулицях багато тіл мирних жителів, убитих бойовиками.

Увага, фото 18+

10:21 У радіусі 80 км від сектора Гази оголошено надзвичайну ситуацію. Особлива зона включає Тель-Авів.

10:15 Терористична організація Ісламський джихад заявила, що їхні бойовики беруть участь в операції Буря Аль-Акси разом із силами ХАМАСу. Палестинські джерела повідомляють, що до Гази доставлені викрадені ізраїльські солдати.

10:57 Мешканці ізраїльських селищ, які розташовані неподалік кордону з сектором Гази, розповідають, що бойовики, переодягнені в ізраїльську військову форму, стукають у двері будинків. Бої на прикордонних територіях тривають. Найінтенсивніші обстріли ведуться в районах, що розташовані на віддаленні 15-30 км від кордону Гази.

10:44 Сирена звучить у Тель-Авіві, Холоні, Рішон ле-Ціоні, Беер-Шеві, Ашдоді. Працює система ПРО Залізний купол. У центрі Ізраїлю було чути щонайменше п’ять вибухів.

09:58 Представник командування Армії оборони Ізраїлю оголосив про стан війни, ЦАХАЛ завдає ударів по цілях у секторі Гази. Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант оголосив про масовий призов резервістів. Тривають ракетні обстріли півдня та центру Ізраїлю.

09:23 Ізраїльська армія втратила контроль над однією зі своїх баз на кордоні із Газою КПП Ерез, повідомляє Al Jazeera.

08:26 Служба швидкої допомоги повідомила, що станом на 07:55 внаслідок ракетного обстрілу одна людина загинула, мінімум 15 поранено. Зафіксовано ракетний обстріл Єрусалиму, також вибухи чути в інших центральних районах Ізраїлю.

08:14 Ватажок військового крила ХАМАС Мухаммад Дейф зробив заяву: “Ворог осквернив Аль-Аксу і наважився атакувати Храм Пророка. Поселенці бешкетують і грабують, окупаційний режим порушив свободи і права ув’язнених. Ми оголошуємо про початок операції Буря Аль-Акси”.

Дейф стверджує, що вранці 7 жовтня по території Ізраїлю було випущено 5000 ракет. При цьому він звернувся не лише до бойовиків у Газі, але також до всіх арабських народів, закликавши їх “штурмувати кордони та греблі”. Особливе звернення прозвучало на адресу “сил опору” в Лівані, Іраку, Сирії та Ємені: “Сьогодні кожен, хто має гвинтівку, повинен її дістати, бо час настав”.

07:49 Надходять повідомлення про загиблих та поранених внаслідок ракетного обстрілу. Збройні сили Ізраїлю – ЦАХАЛ – заявили про проникнення терористів із сектору Гази на ізраїльську територію, триває бій.

07:01 У центрі та на півдні Ізраїлю з 6:29 чути сирени, що попереджають про ракетні обстріли, та вибухи. Працює система протиракетної оборони Залізний купол. Джерела в Газі заявили про масований обстріл території Ізраїлю. У низці районів уламки ракет пошкодили житлові будинки та автомобілі. Поліція Ізраїлю наполегливо рекомендувала мешканцям прикордонних районів замкнутися та не виходити з будинків.

 

Новини від Кореспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button